aspa

aspa

Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Η Αποκάλυψη των Ζόμπι: Η διαφημιστική εκστρατεία για την Ετοιμότητα Έκτακτης Ανάγκης


 
Αναρωτιέστε γιατί τα Ζόμπι συνεχίζουν να περπατούν νεκρά σε πολλές ιστοσελίδες; Πρόκειται για μια διαφημιστική εκστρατεία του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), με στόχο την προσέλκυση κυρίως του νεαρότερου κοινού σε μια ευρεία ποικιλία θεμάτων σχετικά με την ετοιμότητα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από καταστροφικά συμβάντα.

Οι δημοσιεύσεις της ιστοσελίδας του CDC  περιλαμβάνουν προληπτικές συμβουλές σχετικά με τα ζόμπι μαζί με τις συνήθεις συμβουλές για την προετοιμασία ενός κιτ έκτακτης ανάγκης τις εξόδους διαφυγής σε περιπτώσεις σεισμού ή τυφώνα.
Η ιδέα αυτής της διαφημιστικής εκστρατείας είχε ξεπεράσει ακόμη και τις προσδοκίες των εμπνευστών της. Η ιστοσελίδα από την πρώτη μέρα έναρξης της εκστρατείας παρουσίασε τόση αυξημένη κίνηση που κατέρρευσε προσωρινά.
Σύμφωνα με το δ/ντή της Εθνικής Ομοσπονδίας Υπαλλήλων της Περιφέρειας και της Πόλης, «Το σενάριο της Αποκάλυψης των Ζόμπι ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσουν οι άνθρωποι πληροφορίες και να κατανοήσουν την ετοιμότητα έκτακτης ανάγκης».
Φυσικά δεν έλειψαν και οι αρνητικές αντιδράσεις για αυτήν την «ιδιότυπη» διαφημιστική εκστρατεία κατηγορώντας το CDC ακόμη και για κατασπατάληση δημόσιου χρήματος, γεγονός που δεν επαληθεύτηκε από τους υπεύθυνους του κέντρου υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε κανένα πρόσθετο κόστος.
Ο υπεύθυνος της Σχολής Δημόσιας Υγείας του UNC-Chaper Hill εξέφρασε τη δημόσια αντίθεσή του δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Το CDC προσπαθεί κάτι διαφορετικό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο οργανισμός πρέπει να αρχίσει να χρησιμοποιεί τους βρικόλακες για να προωθήσει του εμβολιασμούς».

Η διαφημιστική εκστρατεία «Η Αποκάλυψη του Ζόμπι» του  Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), τέθηκε σε εφαρμογή στις 18-5-2011 και συνεχίζεται ακόμη και σήμερα.

Δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα του CDC εδώ:https://www.cdc.gov/phpr/zombie/index.htm
A,K.
 Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/ppattikis/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.